International 11:Metre One Design Class Association

- Australia -Austria - Belgium - Denmark - Germany - France - Hungary - Italy - Netherlands - Norway - Sweden - Switzerland

Intervju med vinnerne av Norges Cup 2008
Redaksjonen:
Gratulerer med førsteplassen i Norges Cupen 2008. Det går rykter om at dere allerede har rukket å rote bort halvmodellen etter årsfesten på Oscarsborg? Er det aldersdemens?

Eldrebølgen:
Å nei den er bare lånt ut til Didrik. Ryktene om at skipper og mannskap var ”noe slitne” ved oppbrudd, er en sterk overdrivelse.

Redaksjonen:
Med sammenlagt seier i Drøbakssund seilforenings onsdagsregattaer Vår og Høst , 2. plass på Hankø og i NM og seier på Nesodden Høstcup og i Uteligger’n, tok de førsteplassen i årets Norges Cup. Hvordan vil dere beskrive årets sesong?

Eldrebølgen:
I ettertid er det lett å si at sesongen har forløpt som forventet og at vi stort sett er fornøyd med resultatene i de seilasene vi har deltatt i.

Redaksjonen:
Dere har seilt sammen i 30 år. Dere har barn i den desiderte Norges elite innen jolleseiling. Hva er årsaken til teamets gode resultater? Er det den lange erfaring og et samkjørt team eller sitter seilkompetansen i genene?

Eldrebølgen:
Vi kan vel se bort fra genene, da det har tatt 30 år å komme litt opp på listene. Det er vel mer et uttrykk for at trening gjør mester.

Redaksjonen:
Teamet om bord i Eldrebølgen har loggført mer nautiske mil enn de fleste andre 11meter seilere. Kan dere si litt om seilbakgrunnen til de enkelte teammedlemmene.

Eldrebølgen:
Vi begynte å seile på den tiden da det var trebåter, så det vil ta for lang tid å ramse opp alt her men, flere har seil BB11, Yngling i sin ungdom, så når det ble et krav om komfort, ble det båter som Contrast, Hero 101, Dehler DB1, og for den som syntes at Skaw Race var for kort, ble det litt havseiling på N 3000 -Swan 57. Så var det en periode med ½ ton og 1 ton for alle penga. Deretter ble det div turer til Skagen i forbindelse med Pinsefeiring.

Redaksjonen:
Eldrebølgen er kjent for solid boathandling, suveren fart og en egen evne til å lukte vindkantringer. Hva kreves for å komme opp på et slikt nivå?

Eldrebølgen:
Timer på fjorden dvs alder og ikke minst støtte fra våre supportere, familie og betalte venner som stiller med ” kolde forfriskninger ” mellom seilasene.

Redaksjonen:
Man ser fra tid til annen i ulike klassebåtmiljøer at seilmakere og andre som har seiling som levebrød hopper opp i en båt og knuser sliterne i klassen. Hva er grunnen til dette? Er nivået generelt lavt innen klassebåtmiljøer eller kan det skyldes andre forhold?

Eldrebølgen:
Det er nok litt forskjell på klassene, men det er viktig for en klasse at den kan tiltrekke seg gode seilere slik at hele klassen kan løftes. Man må hele tiden søke å seile mot de som er bedre enn deg. Når det er sagt, så tror jeg seilmakerne er flasket opp på noe annet enn oss dødelige. De har nok et annet utgangspunkt i bredere erfaring og en bedre forståelse hva det hele dreier seg om. Kort og godt, de har det litt i ryggmargen. Og ikke minst, de har kniven på strupen. Hvem kjøper seil av en seilmaker som kommer sist?

Redaksjonen:
Hva mener dere skiller de beste teamene i 11meter i dag?

Eldrebølgen:
Den største forskjellen er nok alder, men seilmessig blir det mindre og mindre skille noe son gir større variasjoner på listene.

Redaksjonen:
Det er VM neste år. Inngår det i planene deres?

Eldrebølgen:
Vi følger med på hva som skjer i den forbindelse og er klare hvis det blir et antall båter som stiller til start. Det bør bli minimum 20 båter på linjen.

Redaksjonen:
Hva skiller 11meteren fra andre sportsbåter?

Eldrebølgen:
”Legs in”! Det er ikke så mye kravling opp på dekk og problemer med å huke seg under rekkewire osv. Det passer oss over en viss alder ypperlig. I tillegg er 11 MOD den morsomste båten å seile og så er den billig, seilklar båt for ca kr 150 000.

Redaksjonen:
Hvor er 11meterklassen om 5 år?

Eldrebølgen:
Alderen på båten og designet arbeider dessverre mot båtklassen, så det trengs en ny og moderne båt som bygger på det beste fra 11 Meteren ispedd nye linjer osv. Men enn så lenge er dette den beste båten, så vi er med i mange år til.

Redaksjonen:
Dere stiller aldri i Færder’n med 11meteren. Hvorfor?

Eldrebølgen:
Båten har ikke lanterner og det var en av grunnene til at vi kjøpte båten. Skal vi seile Færde’n , så må det være i dertil egnet båt. Er det noen som har prøvd å bruke en ”dostol” i en 11 MOD?

Redaksjonen:
Rankingsystemet diskuteres med jevne mellomrom. Som vinnere av årets ranking, har dere synspunkter på hvilke regattaer som bør telle med, antall strykninger osv?

Eldrebølgen:
Vi mener at det er for mange seilaser og litt feil sammensetning. Når det er sagt så skal styre og de drivende kreftene i klubben ha all honnør for innsatsen og evne til å tenke nytt og annerledes. Vi er vel mere på linje med det forslaget som kom opp tidligere i høst, dette med å dele inn på flere rankinger, dvs at f eks Færder og Hollender’n for seg, pølsebaner for seg osv. Når det gjelder strykninger så er vi litt usikre på hva som gjelder, vi er ikke så opptatt av det. For oss er seilasen det viktige, når den er seilt, plassering registrert, så gjør vi oss klare til neste seilas.

Redaksjonen:
Dere sprer mye humør både på vann og på land, samtidig som dere viser hekken til resten av feltet på banen. Hvordan vekter dere forholdet mellom det sosiale og det sportslige?

Eldrebølgen:
50/50 – Egentlig så varierer dette fra minutt til minutt.

Redaksjonen:
Løygang, skjøte eller akterstag i rossene?

Eldrebølgen:
Hemmelig (Det er bare fordi dette varierer.)

Redaksjonen:
Navneskiftet fra Eriksenkran til Eldrebølgen er på sett og vis naturlig, selv om enkelte har tolket det som et uttrykk for redusert potens. Har dere følt navneskifte som nødvendig av hensyn til reglene om ærlig seilas?

Eldrebølgen:
Er litt usikker på hvordan dette skal tolkes. Men med solid støtte fra NAV, Hjelpemiddelsentralen og Legemiddelindustrien, så var det ikke noe valg.

Redaksjonen:
Tusen takk for praten – og nok en gang gratulerer med en velfortjent seier i Norges cupen 2008.

Eldrebølgen (må ha siste ordet:-)
Vi vil gjerne rette en stor takk til alle i styret og andre som gjør klubben til det den er i dag og ser frem til en ny sesong med mye moro på fjorden.
0 Comments
Posted on 31 Oct 2008 by Frode
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews
 
Terminliste: 2011
 
 
29-30 april. Ski Yachting
 
  30 april. Isbrytern  
  4 mai. Onsdagsregatta  
  11 mai. Onsdagsregatta  
  21-22 mai. KNS vår  
  25 mai. Onsdagsregatta  
  8 juni. Onsdagsregatta  
 
11-12 juni. Aker Brygge Cup
 
 
17 juni. Færdern
 
 
29-3 juli. Hankø Race Week
 
  27-31 juli. VM  
 
10. august. Onsdagsregatta
 
  16-18 august. Kongens serie  
  24 august. Onsdagsregatta  
 
27 august. Hollenderen
 
  1 sept. Onsdagsregatta  
  10-11. sept Ulabrandseilasen  
 
24-25 september. Nesodden høst
 
 
1 oktober. Uteliggern med Årsfest
 
     
  Resultater 2010  
  Resultater 2009  
     
 
 
     
   
     
   
     
 
 
 
 
 
Nyheter fra Seilas:
 
 
 
 
 
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antall besøk på siden fra 1. mars 2009: Visitors: 44292